Wortelcake met roomkaastopping en pecannoten
Bereidingstijd - 2 minuten
Hoeveelheid - 12 stuk(s)
Ingestuurd door Jolien Vanden Berghe via #ancobaking
Gemaakt met dit product van Anco
Ingrediënten
150 g Anco patisseriebloem
125 ml zonnebloemolie
175 g lichtbruine suiker
snuifje zout
zeste van 1 sinaasappel
2 eieren
10 g bakpoeder
1 el speculaaskruiden
200 g grof geraspte wortels
75g grof gehakte noten (bv. cashew, hazelnoot, pecan)
125 g verse kaas
50 g malse boter
90 g poedersuiker
gehakte pecannoten
Benodigdheden
Bakvorm 20 x20 cm
Hetelucht oven
Mengkom
Rasp
Handmixer of keukenrobot
Pottenlikker/spatel
Bereidingswijze
Doe de zonnebloemolie, lichtbruine suiker, zout en zeste in een mengkom en mix.
Doe er een voor een de eieren bij terwijl je op de laagste stand blijft mixen.
Doe er de bloem, het bakpoeder en de speculaaskruiden bij en meng eronder met een spatel.
Doe er de geraspte wortels bij en meng onder het beslag.
Doe er de gehakte noten bij en meng onder het beslag.
Bak in een rechthoekige vorm 20 x 20 cm in een voorverwarmde hetelucht oven voor +/- 38 min op 175°C.
Maak de topping door de verse kaas, malse boter en poedersuiker te mixen.Smeer op de afgekoelde cake en werk af met gehakte pecannoten.
Deel jouw recept
met alle Anco fans.
Met Anco was lekkere patisserie maken nog nooit zo plezant. Zo tover je met slechts een paar ingrediënten heerlijk huisgemaakt gebak uit jouw oven. Wij weten dat jij dat ook kan!