Wortelcake met roomkaastopping en pecannoten

Bereidingstijd - 2 minuten

Hoeveelheid - 12 stuk(s)

Ingestuurd door Jolien Vanden Berghe via #ancobaking

wortelcake-front-jolienbakt.jpg

Gemaakt met dit product van Anco

Afdrukken Kopieer recept

Ingrediënten

150 g Anco patisseriebloem

125 ml zonnebloemolie

175 g lichtbruine suiker

snuifje zout

zeste van 1 sinaasappel

2 eieren

10 g bakpoeder

1 el speculaaskruiden

200 g grof geraspte wortels

75g grof gehakte noten (bv. cashew, hazelnoot, pecan)

125 g verse kaas

50 g malse boter

90 g poedersuiker

gehakte pecannoten

Benodigdheden

Bakvorm 20 x20 cm

Hetelucht oven

Mengkom

Rasp

Handmixer of keukenrobot

Pottenlikker/spatel

Bereidingswijze

1

Doe de zonnebloemolie, lichtbruine suiker, zout en zeste in een mengkom en mix.

2

Doe er een voor een de eieren bij terwijl je op de laagste stand blijft mixen.

3

Doe er de bloem, het bakpoeder en de speculaaskruiden bij en meng eronder met een spatel.

4

Doe er de geraspte wortels bij en meng onder het beslag.

5

Doe er de gehakte noten bij en meng onder het beslag.

6

Bak in een rechthoekige vorm 20 x 20 cm in een voorverwarmde hetelucht oven voor +/- 38 min op 175°C.

7

Maak de topping door de verse kaas, malse boter en poedersuiker te mixen.Smeer op de afgekoelde cake en werk af met gehakte pecannoten.

Deel jouw recept
met alle Anco fans.

Met Anco was lekkere patisserie maken nog nooit zo plezant. Zo tover je met slechts een paar ingrediënten heerlijk huisgemaakt gebak uit jouw oven. Wij weten dat jij dat ook kan!

Deel jouw recept met Anco

Wheat