Churros

Bereidingstijd - 30 minuten

Zoet
churros.png

Gemaakt met dit product van Anco

Afdrukken Kopieer recept

Ingrediënten

3 dl water

120 g boter

180 g patisserie bloem

2 eieren

1 theelepel vanille essence

Snufje zout

Benodigdheden

Klopper

Friteuse

Spuitzak met spuitmond

Bereidingswijze

1

Breng water met boter aan de kook.

2

Roer er met een garde de suiker en vanille essence door en meng er dan beetje bij beetje de bloem door. Zet het vuur zachter zodra het mengsel dik wordt. Roer verder met een houten lepel of spatel tot een stevige brok. Voeg er een klein snufje zout aan toe.

3

Doe het deeg in de kom van de keukenmachine met platte menghaak en laat draaien. Meng er een ei door. Voeg het volgende ei pas toe wanneer het vorige volledig is opgenomen.

4

Stop de spuitmond in de spuitzak en schep er het deeg in.

5

Verwarm de friteuse tot 180°C.

6

Spuit het deeg in lange slierten rechtstreeks in het frituurvet. Bak de churros in ongeveer 2 minuten goudbruin.

7

Haal de churros uit het vet en laat ze uitlekken op keukenpapier.

8

Bestrooi de churros met bloemsuiker.

9

Serveer eventueel met warme chocoladedip

Heb jij dit recept geprobeerd? Deel dat lekkere mmmmmoment met ons!

Deel jouw recept
met alle Anco fans.

Met Anco was lekkere patisserie maken nog nooit zo plezant. Zo tover je met slechts een paar ingrediënten heerlijk huisgemaakt gebak uit jouw oven. Wij weten dat jij dat ook kan!

Deel jouw recept met Anco

Wheat
Deel jouw recept met Anco

Pas je selectie aan

Functionele cookies: Onthoud je voorkeuren en zorgt voor een vlotte werking van aralea.be.

Analytische cookies: Helpen deze website te verbeteren door bij te houden hoe je de site gebruikt.

Marketing cookies: Worden gebruikt voor gepersonaliseerde advertenties op basis van je interesses en surfgedrag.

We gebruiken anonieme cookies

Dit ter verbetering van deze website. gebruikt zowel functionele als niet-functionele cookies. Voor het plaatsen en uitlezen van niet-functionele cookies hebben wij uw voorafgaande toestemming nodig; voor functionele cookies niet. Meer info in onze privacyverklaring.