Smeuïge brownies

Bereidingstijd - 30 minuten

Hoeveelheid - 12 stuk(s)

Chef - Anco Chef

Zoet Patisserie
brownie.jpg

Gemaakt met dit product van Anco

Afdrukken Kopieer recept

Ingrediënten

100 g Anco zelfrijzende bloem

220 g boter

190 g fondant chocolade

40 g cacaopoeder

200 g suiker

4 eieren

Benodigdheden

Ovenschaal

Mengkom + handmixer of keukenrobot

Bakpapier

Bereidingswijze

1

Dit recept heeft een bereidingstijd van 10 min + baktijd van 20 min.

2

Beboter een ovenschaal en bekleed de bodem en randen met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C.

3

Breek de chocolade in stukjes en vermeng met de boter. Laat alles zachtjes smelten au bain-marie, roer door elkaar en laat nadien afkoelen.

4

Breek de eieren in een mengkom (van een keukenrobot) en klop zachtjes op. Voeg het suiker toe aan de eieren en klop het mengsel verder op tot een luchtige, schuimige, bleke massa. Let op: het volume zal op het einde bijna verdrievoudigd zijn.

5

Giet het chocolade-boter mengsel bij de eieren, langs de zijkant van de mengkom. Zeef de bloem en het cacaopoeder boven het beslag. Spatel alles voorzichtig door elkaar tot je een homogene massa bekomt. Probeer hierbij zo weinig mogelijk lucht uit het mengsel te verliezen.

6

Schenk het beslag in de ovenschaal en strijk glad.

7

Bak het beslag gedurende 20-25 minuten op 180°C tot dat de boven en buitenkanten gebakken zijn, maar de binnenkant nog smeuïg is.

8

Haal uit de oven, laat afkoelen en snijd in blokjes van 6cm - 4cm

Heb jij dit recept geprobeerd? Deel dat lekkere mmmmmoment met ons!

Deel jouw recept
met alle Anco fans.

Met Anco was lekkere patisserie maken nog nooit zo plezant. Zo tover je met slechts een paar ingrediënten heerlijk huisgemaakt gebak uit jouw oven. Wij weten dat jij dat ook kan!

Deel jouw recept met Anco

Wheat