Poffertjes

Bereidingstijd - 20 minuten

Hoeveelheid - 4 stuk(s)

Chef - Anco Chef

Zoet Patisserie
poffertjes.png

Gemaakt met dit product van Anco

Afdrukken Kopieer recept

Ingrediënten

400 g Anco Zelfrijzende bloem

350 ml volle melk

75 g ongezouten boter, gesmolten maar niet heet

25 g poedersuiker

1 snuifje zout

3 eieren

1 el ahornsiroop of honing

Benodigdheden

Poffertjespan

Bereidingswijze

1

Doe de bloem, het zout en het poedersuiker in een kom en meng alles met een garde.

2

Doe de helft van de melk en 1 ei in de kom en meng onder de bloem. Voeg de siroop/honing en de boter toe en meng verder.

3

Doe de 2 andere eieren onder het beslag en vul al roerend aan met de rest van de melk tot je een mooi homogeen beslag krijgt

4

Laat het beslag 30 min rusten en toe in een spuitzak of spuitfles.

5

Beboter de bovenkant van een poffertjespan en verhit deze op een laag vuur. Vul de kuiltjes in de pan voor 2/3 met beslag. Draai de poffertjes om eens de onderkant mooi goudbruin is.

6

TIP: mochten zich toch klontertjes vormen in het beslag, dan kan je het beslag ook kort mixen met een staafmixer.

Heb jij dit recept geprobeerd? Deel dat lekkere mmmmmoment met ons!

Deel jouw recept
met alle Anco fans.

Met Anco was lekkere patisserie maken nog nooit zo plezant. Zo tover je met slechts een paar ingrediënten heerlijk huisgemaakt gebak uit jouw oven. Wij weten dat jij dat ook kan!

Deel jouw recept met Anco

Wheat