Cake met trio van exotisch fruit en slagroom parfait
Bereidingstijd - 20 minuten
Hoeveelheid - 1 stuk(s)
Chef - Anco Chef
Gemaakt met dit product van Anco
Ingrediënten
250 g ANCO zelfrijzende bloem
150 g suiker
1 zakje vanillesuiker
Mespuntje zout
100 g zachte boter
2 eieren
½ ananas
½ mango
3 dl slagroom
3 eetlepels bloemsuiker
2 passievruchten
8 cl batida de coco
20 g kokos schilfers
1 botje verse munt
Benodigdheden
1 cakevorm (+/- 26 cm lang)
Bereidingswijze
Dit recept heeft een bereidingstijd van 20 min + baktijd van 45 min.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de boter met de suiker, vanillesuiker en zout mals met de keukenrobot of mixer met gardes.
Voeg de eieren één voor één toe.
Zeef de bloem en meng onder het beslag.
Wrijf de binnenkant van een bakblik in met wat boter en bestuif licht met bloem.
Stort het beslag in het bakblik en bak de cake op 180°C gedurende 45 min.
Controleer of de cake uitgebakken is door er met een scherp mes in te prikken. Wanneer er nog een minimaal beetje beslag aan het mes blijft hangen is de cake klaar.
Ontdoe de ananas van de schil en het harde gedeelte. Schil ook de mango en verwijder de pit. Snijd de ananas en mango in kleine blokjes, doe ze in een kom en besprenkel ze met batida de coco.
Klop de room met 3 eetlepels bloemsuiker tot slagroom en voeg ook een beetje baDda de coco toe. Doe de slagroom in een spuitzak.
Snijd de afgekoelde cake horizontaal in twee.
Laat het gemarineerde fruit uitlekken en verdeel het tussen de cake. Bedek het fruit met een beetje slagroom en leg de tweede cakehelft erbovenop.
Bespuit de bovenkant van de cake met slagroom en garneer met stukjes ananas, mango en passievrucht.
Werk af met kokos schilfers.
Heb jij dit recept geprobeerd? Deel dat lekkere mmmmmoment met ons!
Deel jouw recept
met alle Anco fans.
Met Anco was lekkere patisserie maken nog nooit zo plezant. Zo tover je met slechts een paar ingrediënten heerlijk huisgemaakt gebak uit jouw oven. Wij weten dat jij dat ook kan!