Stempelkoekjes
Bereidingstijd - 15 minuten
Hoeveelheid - 6 stuk(s)
Ingestuurd door Jolien Vanden Berghe via #ancobaking
Gemaakt met dit product van Anco
Ingrediënten
500 g Anco patisseriebloem
75 g kristalsuiker
75 g bloemsuiker
een snuifje zout
250 g boter op kamertemperatuur
1 ei
vanille-extract of een ander smaakje naar keuze
Benodigdheden
Een keukenrobot of kneden met de hand
Een deegrol
Vershoudfolie
Bakpapier
Een heteluchtoven
Uitsteekvormpjes
2 even hoge latjes of plankjes van 5mm dik
Bereidingswijze
Zeef de kristalsuiker, bloemsuiker, zout en bloem in een grote mengkom bij elkaar en meng.
Doe er de malse boter in blokjes bij samen met het ei. Je kan in deze stap evt. smaakstoffen zoals vanille toevoegen. Meng in de keukenrobot met de platte menghaak (K-stuk) of kneed met de hand tot je een mooie bol deeg hebt. Verdeel de bol deeg in 2 zodat je makkelijker kan verder werken.
Rol een groot stuk vershoudfolie uit en neem 1 deel deeg. Rol dit uit tussen 2 plankjes/latjes (om een gelijke dikte te bekomen) tot een mooie lap van 5mm dik. Pak volledig in in de vershoudfolie en laat min. 1u opstijven in de frigo. Herhaal met het 2de stuk deeg.
Haal de gekoelde lap deeg uit de frigo en steek meteen vormpjes naar keuze uit. (Kneed de resten terug samen, rol uit en steek weer vormpjes uit tot je deeg op is.)
Bak 10 min in een voorverwarmde heteluchtoven op 180°C. Verlaag dan de temperatuur naar 150°C en bak nog eens 10min totdat de koekjes goudbruin zijn. (Het kan nodig zijn om de bakplaat eens om te draaien of te wisselen boven/onder in je oven, afhankelijk van je oven.)
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
In een goed gesloten doos zijn deze koekjes minstens een maand houdbaar.
Heb jij dit recept geprobeerd? Deel dat lekkere mmmmmoment met ons!
Deel jouw recept
met alle Anco fans.
Met Anco was lekkere patisserie maken nog nooit zo plezant. Zo tover je met slechts een paar ingrediënten heerlijk huisgemaakt gebak uit jouw oven. Wij weten dat jij dat ook kan!