Koekjes met appel en karamel
Bereidingstijd - 40 minuten
Chef - Anco Chef
Ingrediënten
250 g ANCO zelfrijzende bloem
1 ei
65 g suiker
65 g poedersuiker
zakje vanille suiker
1 theelepel vanille essence
185 g ongezouten boter
snufje zout
1 kleine appel
75 g karamelblokjes
Benodigdheden
keukenrobot
ijsschep
bakpapier
oven
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190°C.
Meng de boter, suikers, zout, vanille essentie en het ei.
Voeg de bloem toe en kneed tot een mooi glad deeg.
Schil de appel en doe ze in kleine blokjes.
Voeg de appel en karamelblokjes toe aan het deeg en kneed tot een mooi geheel.
Laat even afkoelen in de koelkast tot het deeg niet meer te kleverig aanvoelt.
Leg bakpapier op de bakplaat van de oven en draai +/- 14 bolletjes uit het deeg, en leg deze op het bakpapier met een marge van +/- 5 cm tussen de balletjes. Druk de balletjes plat.
Bak het deeg in 25 minuten goudbruin. Laat ze eventjes afkoelen op een rekje.
Laat ze eventjes afkoelen op een rekje.
Heb jij dit recept geprobeerd? Deel dat lekkere mmmmmoment met ons!
Deel jouw recept
met alle Anco fans.
Met Anco was lekkere patisserie maken nog nooit zo plezant. Zo tover je met slechts een paar ingrediënten heerlijk huisgemaakt gebak uit jouw oven. Wij weten dat jij dat ook kan!