Rijstgriesmeeldessert met gebakken peertjes

Bereidingstijd - 30 minuten

Hoeveelheid - 4 stuk(s)

Chef - Anco Chef

Zoet Patisserie
rijstgriesmeeldessert-peertjes.jpg

Gemaakt met dit product van Anco

Afdrukken Kopieer recept

Ingrediënten

100 g ANCO rijstgriesmeel

1 l melk

100 g fijne suiker

2 peren

4 eetlepels siroop

4 takjes verse munt

1 eetlepel bloemsuiker

20 g boter

50 ml water

45 g suiker

Bereidingswijze

1

Breng de melk en de suiker aan de kook en bind met het Anco rijstgriesmeel. Laat dit alles een tiental minuten zachtjes koken.

2

Verdeel het rijstgriesmengsel in schaaltjes en laat afkoelen.

3

Schil de peren, snijd ze in plakjes en laat ze even aanbakken in de boter. Leg de peerschijfjes bovenop de rijstgriespap.

4

Breng voor de siroop 50 ml water en 45 g suiker aan de kook. Laat doorkoken tot de suiker is opgelost. Nappeer de siroop over de peer.

5

Laat alles nog even afkoelen en garneer met een takje munt.

6

Tip: Voeg eventueel een beetje perenlikeur toe aan de siroop.

Heb jij dit recept geprobeerd? Deel dat lekkere mmmmmoment met ons!

Deel jouw recept
met alle Anco fans.

Met Anco was lekkere patisserie maken nog nooit zo plezant. Zo tover je met slechts een paar ingrediënten heerlijk huisgemaakt gebak uit jouw oven. Wij weten dat jij dat ook kan!

Deel jouw recept met Anco

Wheat