Snelle en zachte appelsiencake
Gemaakt met dit product van Anco
Ingrediënten
60 g Anco patisseriebloem
50 g Anco zelfrijzende bloem
100 g roomboter
100 g Zùsto of suiker
2 eieren
50 g zure room
1 appelsien
Benodigdheden
Een hete lucht oven
Mixer
Mengkommen
Snijplank
Bereidingswijze
Dit recept heeft een bereidingstijd van 15 min + baktijd van 25 min.
Verwarm je oven op 170°C
Klop de eieren tot een stevige massa
Voeg de suiker, beide bloemsoorten toe en meng stevig tot één geheel
Nu de zeste van de appelsien, zure room, zachte roomboter toevoegen en alles roeren totdat het deeg klaar is.
Het deeg in de bakvorm gieten (ik gebruik een taartvorm van 15 cm diameter en 4 kleine rechthoekige cakevormen)
De appelsien in parten en in stervorm op de taartvorm leggen. Op de mini-cake zal stervorm niet lukken maar ben je creatief genoeg om ze erop te verwerken.
Start met 25 minuten bakken. Prik in de cake en bepaal dan of deze helemaal klaar zijn of nog wat baktijd nodig hebben. (afhankelijk van je oven)
Heb jij dit recept geprobeerd? Deel dat lekkere mmmmmoment met ons!
Deel jouw recept
met alle Anco fans.
Met Anco was lekkere patisserie maken nog nooit zo plezant. Zo tover je met slechts een paar ingrediënten heerlijk huisgemaakt gebak uit jouw oven. Wij weten dat jij dat ook kan!