Snelle en zachte appelsiencake

Bereidingstijd - 40 minuten

Hoeveelheid - 4 stuk(s)

Ingestuurd door Joeri Sterckx via #ancobaking

Zoet Patisserie
isimg-731008.jpg

Gemaakt met dit product van Anco

Afdrukken Kopieer recept

Ingrediënten

60 g Anco patisseriebloem

50 g Anco zelfrijzende bloem

100 g roomboter

100 g Zùsto of suiker

2 eieren

50 g zure room

1 appelsien

Benodigdheden

Een hete lucht oven

Mixer

Mengkommen

Snijplank

Bereidingswijze

1

Dit recept heeft een bereidingstijd van 15 min + baktijd van 25 min.

2

Verwarm je oven op 170°C

3

Klop de eieren tot een stevige massa

4

Voeg de suiker, beide bloemsoorten toe en meng stevig tot één geheel

5

Nu de zeste van de appelsien, zure room, zachte roomboter toevoegen en alles roeren totdat het deeg klaar is.

6

Het deeg in de bakvorm gieten (ik gebruik een taartvorm van 15 cm diameter en 4 kleine rechthoekige cakevormen)

7

De appelsien in parten en in stervorm op de taartvorm leggen. Op de mini-cake zal stervorm niet lukken maar ben je creatief genoeg om ze erop te verwerken.

8

Start met 25 minuten bakken. Prik in de cake en bepaal dan of deze helemaal klaar zijn of nog wat baktijd nodig hebben. (afhankelijk van je oven)

Heb jij dit recept geprobeerd? Deel dat lekkere mmmmmoment met ons!

Deel jouw recept
met alle Anco fans.

Met Anco was lekkere patisserie maken nog nooit zo plezant. Zo tover je met slechts een paar ingrediënten heerlijk huisgemaakt gebak uit jouw oven. Wij weten dat jij dat ook kan!

Deel jouw recept met Anco

Wheat