Abrikozensausje

Bereidingstijd - 25 minuten

Chef - Anco Chef

Zoet Patisserie
abrikozensausje.jpg

Gemaakt met dit product van Anco

Afdrukken Kopieer recept

Ingrediënten

1 eetlepel ANCO aardappelzetmeel

210 ml water

50 g suiker

12 verse abrikozen

2 cl grand marnier

1 limoen

Benodigdheden

Staafmixer

Bereidingswijze

1

Was de abrikozen, schil 8 abrikozen en snijd ze in blokjes.

2

Doe het vruchtvlees in een kookpot samen met 25 ml water. Laat dit 15 min koken op een zacht vuurtje.

3

Snijd de andere 4 abrikozen in blokjes en doe in een kommetje, besprenkel met de grand marnier.

4

Voeg het limoensap, resterende water en suiker toe in de kookpot en laat 3 minuten goed doorkoken.

5

Los het Anco aardappelzetmeel op in koud water, doe het bij in de kookpot en laat nog even doorkoken.

6

Mix alles glad en voeg als laatste de blokjes gemarineerde abrikozen toe.

7

Dit sausje kan je zowel warm als koud serveren en past heerlijk bij roomijs.

Heb jij dit recept geprobeerd? Deel dat lekkere mmmmmoment met ons!

Deel jouw recept
met alle Anco fans.

Met Anco was lekkere patisserie maken nog nooit zo plezant. Zo tover je met slechts een paar ingrediënten heerlijk huisgemaakt gebak uit jouw oven. Wij weten dat jij dat ook kan!

Deel jouw recept met Anco

Wheat