Crumble van rabarber

Bereidingstijd - 10 minuten

Hoeveelheid - 4 stuk(s)

Ingestuurd door Joeri Sterckx via #ancobaking

Zoet Patisserie
thumbnail-img-4575.jpeg

Gemaakt met dit product van Anco

Afdrukken Kopieer recept

Ingrediënten

180 g Anco patisseriebloem

450 g rabarber of ander fruit

2 tot 3 el Zùsto om te verwerken in de rabarber (suikervervanger)

Sap van een halve appelsien

150 g amandelmeel

150 g Zùsto (suikervervanger of evenveel suiker)

160 g ijskoude roomboter

1 ei

Benodigdheden

Een vuurvaste kom (ik maak hen graag in kleine versies)

Mengkommen

Kookpot voor de rabarber

Spatel

Bereidingswijze

1

Dit recept heeft een bereidingstijd van 10 min + baktijd van 35 min.

2

Verwarm de oven voor op 185°C.

3

Spoel de rabarber en snij in stukken van 2 centimeter. Doe de rabarber, het sap van een ½ sinaasappel, de eetlepels Zùsto in een steelpan en zet 10 minuten op een zacht vuur. Laat daarna afkoelen.

4

Meng de bloem met het amandelmeel en de suiker. Voeg het ei en de koude boter in stukken toe, meng en wrijf met de handen tot een kruimelig deeg. (zalig zo met je handen in het deeg) Lepel twee derde van het deeg in een ingevette en met bloem bestoven ovenschaal. Beleg met het rabarbermengsel en verkruimel de rest van het deeg over het fruit.

5

Zet 35 minuten in oven.

6

Doe je best om het wat te laten afkoelen en dan kan je deze overheerlijke crumble serveren en opeten.

Heb jij dit recept geprobeerd? Deel dat lekkere mmmmmoment met ons!

Deel jouw recept
met alle Anco fans.

Met Anco was lekkere patisserie maken nog nooit zo plezant. Zo tover je met slechts een paar ingrediënten heerlijk huisgemaakt gebak uit jouw oven. Wij weten dat jij dat ook kan!

Deel jouw recept met Anco

Wheat