Zandkoekjes

Bereidingstijd - 75 minuten

Hoeveelheid - 6 stuk(s)

Chef - Anco Chef

Zoet Patisserie
zandkoekjes-halloween-02.png
zandkoekjes-halloween-01.png

Gemaakt met dit product van Anco

Afdrukken Kopieer recept

Ingrediënten

200 g Anco patisseriebloem

80 g suiker

1 eidooier

1 zakje vanillesuiker

130 g boter op kamer temperatuur

snuifje zout

Decoratie:

200 g bloemsuiker

1 eiwit

een scheutje citroensap

Decoratiestiften (in kleur naar keuze)

Benodigdheden

Deegrol

Vormpjes

Bakpapier

Bereidingswijze

1

Dit recept heeft een bereidingstijd van 30 min + rusttijd van 30 min. + baktijd van 15 min.

2

Doe de boter in een mengkom en klop deze zacht met een garde of doe de boter in de mengkom van een keukenrobot en klop deze mals met de platte menghaak (vlinderklopper).

3

Voeg de suiker, vanillesuiker, het zout en het ei toe en meng onder de boter

4

Zeef de bloem en doe beetje bij beetje onder het boter mengsel en meng tot één geheel. Let op indien je een keukenrobot gebruikt, zet deze dan op de laagste stand en probeer zo kort mogelijk te kneden.

5

Haal het deeg uit de mengkom, wikkel het in vershoudfolie en leg minstens 30 min in de frigo.

6

Verwarm de oven voor op 175°C en leg een bakplaat met bakpapier klaar.

7

Haal het deeg uit de frigo en rol het uit tot ongeveer 1cm dikte op een licht met bloem bestoven werkblad.

8

Steek de koekjes uit met een vormpje en leg op de bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes gedurende 15 min. Haal nadien uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

9

Voor de decoratie:

10

Meng de bloemsuiker met het eiwit en citroensap. Strijk uit over de koekjes en laat hard worden. Maak leuke tekeningen op de suikerpasta met de decoratiestift.

Heb jij dit recept geprobeerd? Deel dat lekkere mmmmmoment met ons!

Deel jouw recept
met alle Anco fans.

Met Anco was lekkere patisserie maken nog nooit zo plezant. Zo tover je met slechts een paar ingrediënten heerlijk huisgemaakt gebak uit jouw oven. Wij weten dat jij dat ook kan!

Deel jouw recept met Anco

Wheat