Worteltaart

Bereidingstijd - 90 minuten

Hoeveelheid - 10 stuk(s)

Chef - Anco Chef

Zoet
foto-25-04-2023-17-11-59.png

Gemaakt met dit product van Anco

Afdrukken Kopieer recept

Ingrediënten

5 eieren

300 ml zonnebloemolie

250 gr basterdsuiker

2 theelepels vanille extract

300 gr Anco zelfrijzend bloem

snuifje zout

2 theelepels kaneel

400 gr geraspte wortelen

100 gr walnoten

boter om in te vetten

Topping:

400 gr roomkaas

100 gr boter (kamertemperatuur)

150 gr poedersuiker

Walnoten om te decoreren

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een mixer en klop de eieren, zonnebloemolie, basterdsuiker en vanille extract in enkele minuten tot een luchtig mengsel.

2

Voeg de Anco zelfrijzende bloem, zout en kaneel toe, zeef het boven het beslag en schep het erdoor met een lepel. Voeg vervolgens de geraspte wortels en grofgehakte walnoten toe en meng het geheel goed.

3

Leg een stuk bakpapier op de bodem van een springvorm en vet de randen van de vorm goed in. Bestuif de binnenkant van de vorm lichtjes met bloem.

4

Schenk het beslag in de vorm en bak de worteltaart gedurende 60 minuten in de oven. Laat hem daarna afkoelen.

5

Maak nu de frosting door de roomkaas, boter en poedersuiker met elkaar te mixen tot een egale en romige crème.

6

Snijd de afgekoelde worteltaart horizontaal doormidden. Verdeel ongeveer de helft van de frosting over de onderste laag van de taart en leg de bovenste laag er weer op.

7

Besmeer de bovenkant van de taart met de resterende frosting en garneer hem met halve walnoten.

Heb jij dit recept geprobeerd? Deel dat lekkere mmmmmoment met ons!

Deel jouw recept
met alle Anco fans.

Met Anco was lekkere patisserie maken nog nooit zo plezant. Zo tover je met slechts een paar ingrediënten heerlijk huisgemaakt gebak uit jouw oven. Wij weten dat jij dat ook kan!

Deel jouw recept met Anco

Wheat