Banketbakkerscrème

Bereidingstijd - 25 minuten

Chef - Anco Chef

Zoet Patisserie
banketbakkerscreme.jpg

Gemaakt met dit product van Anco

Afdrukken Kopieer recept

Ingrediënten

3 eetlepels ANCO aardappelzetmeel

1 l melk

1 vanillestokje

175 g suiker

10 eierdooiers

Benodigdheden

Plasticfolie

Bereidingswijze

1

Kook de melk, snijd het vanillestokje in 2 en schraap de zaadjes er uit, voeg alles toe aan de melk.

2

Doe de suiker, de eierdooiers en het Anco aardappelzetmeel in een kom en begiet alles met een kleine hoeveelheid warme melk. Roer zacht tot een glad mengsel.

3

Doe dit mengel opnieuw bij de kokende melk. Roer onmiddellijk en goed door en laat koken tot de gewenste dikte.

4

Van zodra de gewenste dikte bereikt is, verwijder je de vanillestok en verdeel je de crème in kleine potjes of laat het afkoelen in een grote koude kom. Leg wat plastiekfolie rechtstreeks op de crème om te voorkomen dat hier er een vliesje ontstaat.

5

Tip: Deze crème wordt gebruikt als vulling bij éclairs, soezen of fruittaarten.

Heb jij dit recept geprobeerd? Deel dat lekkere mmmmmoment met ons!

Deel jouw recept
met alle Anco fans.

Met Anco was lekkere patisserie maken nog nooit zo plezant. Zo tover je met slechts een paar ingrediënten heerlijk huisgemaakt gebak uit jouw oven. Wij weten dat jij dat ook kan!

Deel jouw recept met Anco

Wheat